With this weather..4tpai4oWe hebben er denk ik allemaal wel last van: de hitte. Natuurlijk hoort het bij de zomer, maar hitte hier in  Nederland is altijd zo benauwd. Zelf ben ik daarom niet zo'n fan van dit hete weer, mijn voorkeur ligt toch altijd bij de winter. Gezellig met z'n allen binnen zitten op de bank, voor de t.v., lekker kopje thee of chocomelk erbij en lekker met een trainingspak en dikke sokken genieten van de feestdagen. Maar dat komt allemaal nog, nu is het nog zomer. Natuurlijk heeft de zomer ook haar voordelen. Lekker zwemmen, leuke rokjes en jurkjes kunnen weer uit de kast, het is ijsjesweer en de vakantie is er weer. Maar hoe hou je je hoofd nu zo veel mogelijk koel?

-Probeer rustig te blijven
Ja echt, probeer het. Ik ben er zelf niet echt goed in omdat ik van koelte hou tijdens deze hete dagen en er dan ook alles aan wil doen koelte te krijgen. Probeer rustig te blijven en aan andere dingen te denken, hou je hoofd koel!

-Drink genoeg
Dit is belangrijk. Probeer zoveel te drinken als je kunt/wilt. Sommige mensen drinken in de zomer het liefst thee, koffie, chocolademelk, soep etc. omdat dat beter werkt tegen de hitte. Je lichaam koelt dan namelijk niet zo snel af waarna je het weer heet krijgt. Toch gaat mijn voorkeur uit naar een lekker koud glas Ice Tea op een terrasje.

-Ventileer je kamer goed

Niks is natuurlijk vervelender dan als je naar bed wilt, eerst nog je hele kamer moet laten afkoelen. Zorg ervoor dat je de ramen, deuren en gordijnen de hele dag door dicht houdt. Als de zon weg is kun je ze dan weer open doen. Hou ze dan open totdat je naar bed gaat. Het zal niet veel helpen maar wel een beetje.

-Zet een bak ijs/ijswater in je kamer
Vul een bak met ijsklontjes of ijskoud water en zet het in je kamer. De lucht zal hier een beetje door geventileerd worden en het zal al wat afkoelen. Het handigst is als je ook een ventilator hebt die je achter de bak neer kan zetten zodat de lucht door de kamer geblazen wordt.

slushy
-Slaap in een luchtig shirt en haal de dekens uit je dekbedhoes
Zorg ervoor dat je lekker comfi kan slapen en haal de dekens uit je dekbedhoes en slaap alleen onder de hoes. Hierdoor hoef je niet onder die dikke dekens te slapen en wordt je misschien wel wat frisser wakker in plaats van zo bezweet.
-Verfris jezelf regelmatig
Neem een klein flesje water mee en fris jezelf daar soms even mee op. Een beetje water op je handen en verspreiden over je armen, benen, nek.. 

-Eet geen pittige gerechten
Hier krijg je het alleen maar warmer van, dus laat de spicy gerechten staan! Eet in plaats daarvan frissere dingen zoals salades, pastasalades, een broodje, ijsjes of bijvoorbeeld fruit.

-Zoek afleiding
Ga lekker zwemmen, zonnen, naar het strand, op een terrasje zitten, fruit salades maken of een rustig dagje winkelen. Doe geen al te drukke dingen maar hou het wel gezellig. Ga met je vriendinnen, vriendje, ouders, zus, broer, nicht, neef gewoon leuke dingen doen. Denk even niet aan het warme weer en probeer te relaxen!
1 opmerking:

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo