Back to school!

Ik denk dat jullie allemaal wel in hetzelfde schuitje zitten als ik.. De scholen zijn weer begonnen! Dus dat betekend klaar met luieren, met spullen slepen de hele dag door, flesjes drinken en eten inslaan voor tussen de middag en hard werken. Ik heb laatst een paar inkopen gedaan en daardoor kreeg ik inspiratie om een soort 'help voor op school' post te plaatsen. Gewoon over handige dingetjes die ik zelf altijd doe als het nieuwe schooljaar weer begint.


Ik zal even laten zien wat ik allemaal heb gekocht. Dit zijn al mijn schoolspullen (op mijn boeken na natuurlijk). Ik heb een notitieblok met tabbladen gekocht, snelhechters, een map voor losse papieren, stickers, een etui, een agenda (zebraprint!) en 2 notitieboekjes. 


Mijn eerste tip is dus meteen ook: koop ook zo'n notitieboek met tabbladen! Het is echt super handig en je bespaard een hoop sjouwwerk met mappen. Ik heb met mijn stickers de tabbladen een naam gegeven (met stift kan het ook maar dat blijft bij die gladde tabbladen niet zitten).


De stickers waren iets te groot (dit zijn echt van die stickers die je voorop een schrift plakt met het vak erop) maar ik heb er dus reepjes van geknipt en ze even groot gemaakt als mijn tabbladen.


Dan ben ik zo'n persoon die altijd losse papieren in haar tas heeft zwerven en ze niet meer kan vinden, of ze daarna weer kapot en gescheurt terug vind. Mijn tip: mapjes! Ik gebruik snelhechters voor studiewijzers en de groene (weet niet of 't een speciale naam heeft) voor losse blaadjes zoals mijn rooster, opdrachtenblaadjes of andere rommel die we  moeten bewaren voor het geval dat we ze ooit weer nodig hebben.


Ook echt een goeie: koop een etui! Ik meen het, je kent vast wel van die momenten dat je even geen etui bij je hebt en je gooit je pen maar snel los in je tas. Maar als je 'm dan nodig hebt.. is ie opeens verdwenen. Met een etui gebeurt dat dus niet meer! Ze zijn er in alle soorten en maten maar ik heb gewoon een zilveren gekozen. Zo kun je ook meer spulletjes meenemen en ben je altijd voorbereidt in de les! Denk aan potloden, gummen, markeerstiften, lineaaltjes..


En tot slot: een agenda! Natuurlijk. Zonder agenda ben ik echt nergens. Het is gewoon super handig en als je een opdracht of huiswerk krijgt kun je het er meteen inzetten en het niet meer vergeten. Zo kun je ook makkelijker dingen plannen en voorbereiden. Je hebt ook leuke agenda's waar je je eigen foto's in kunt stoppen! Dan heb je wat te zien tijdens saaie lessen.


Andere tips van mij voor jullie:
-Zorg gewoon dat je lekkere dingen in huis hebt om mee naar school te nemen. Ik heb op scholen gezeten waar de kantine echt super duur was. In het begin denk je daar nog niet zo vaak aan maar als je elke dag iets koopt.. Gelukkig kost de kantine die we nu hebben niet zo veel geld maar het beste is gewoon zo veel mogelijk meenemen en als je daarna écht nog hele erge honger hebt kun je altijd iets kopen. Dan heb je je geld tenminste nog een beetje bespaard.

-Koop een leuke maar wel grote schooltas. De meeste mensen raden rugzakken aan maar ik vind rugzakken niet echt geweldig. Je hebt er leuke bij, maar een handtas is toch meer mijn stijl. Zorg wel dat je af en toen een keer afwisselt van kans (schouder, arm hoe je 'm ook vast houdt) want anders kun je wel kramp krijgen..

-Zorg als je een lange dag hebt dat je goed slaapt de avond ervoor. Gewoon een beetje op tijd naar bed en dan voel je je een stuk beter en hou je het langer vol.

-Wat ik altijd sowieso in mijn tas heb: een klein make-up tasje waar ook andere dingetjes in zitten zoals pleisters, pijnstillers, keelsnoepjes, handgel om schoon te maken, speldjes.. noem maar op. Is altijd handig toch?

-Zorg gewoon dat je een beetje alles op orde hebt. Dus aparte notitieboekjes, schriftjes of wat dan ook voor elk vak gewoon apart. Goed bijhouden en gewoon gesorteerd houden en dan kom je al een heel eind! Hoor je nooit van die momenten dat de leraar zegt: 'Heb je die opdracht wel bewaard?' en dan denk jij: 'Ja, ergens..'

-Zet jezelf er gewoon eens een keer toe om huiswerk te maken. Ik heb er zelf ook een hekel aan maar vooral nu ik in mijn examen jaar zit en ook nog eens een verkorte opleiding ga doen moet ik dus echt goed mijn best gaan doen. Achja, van huiswerk leer je ook.. Het is er niet voor niets.


 

18 opmerkingen:

 1. wat een leuke spullen, een etui helpt inderdaad !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankjewel! Ja ik had dus altijd dat ik alles kwijt was en te eigenwijs was om een etui te kopen!

   Verwijderen
  2. Cute stuffs! By the way, if you have time, I am inviting you to join my on-going giveaway. I will pick 2 winners. I hope you can check my blog soon. :-)

   Enter my GIVEAWAY HERE for a chance to win 2 items from Ahaishopping.

   Visit my blog: I AM JENNIYA

   Verwijderen
  3. Thank you! Oh I will join right away!

   x

   Verwijderen
 2. Leuke spullen! Ik zie dat je Spaans hebt, dat lijkt me echt gaaf! Ik wou dat ze dat bij mij op school ook hadden haha. Volgens mij is dat wel moeilijk, maar ik vind Spaans wel een mooie taal. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankjewel! Ja ik heb nu ongeveer 3 jaar Spaans en ik heb vorig jaar ook 4 maanden in Spanje gewoond voor stage. Het is grammaticaal heel moeilijk maar de woordjes zijn wel makkelijk! x

   Verwijderen
 3. Een etui is zó fijn. Ik had er een tijd geen maar alles lag overal verspreid in mijn tas. Al is het maar zo'n dunne; het scheelt zoveel rommel. :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je agenda is super leuk! Heel veel plezier en succes dit schooljaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Hij is van de V&D haha. Jij ook op school!

   Verwijderen
 5. Wat een leuke spulletjes! Succes komend jaar!
  Liefs, Laura
  www.oohlalau.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo