What's in my sportsbag


Ik vind het altijd leuk om 'What's in my bag' artikelen en posts te lezen, je krijgt er altijd wel een soort van inspiratie van (om je tas op te ruimen, om je tas opnieuw in te delen of nieuwe dingen in je tas mee te nemen). Nu was ik mijn tas aan het inpakken om naar training te gaan en het leek me leuk om eens zelf een 'What's in my bag' artikel te maken, maar dan een artikel over mijn sporttas! Ook leuk om jullie meteen wat meer te vertellen over mijn sport. :)

Zoals jullie misschien al weten doe ik al 4 jaar lang kung fu. Dit vind ik nog steeds erg leuk en ik doe het nog steeds, heel fanatiek, 2 keer per week. Kung fu is zo'n beetje mijn 2e familie, haha. Ik deed het vroeger op dinsdagavond en zaterdagochtend maar nu heb ik de zaterdagochtend ingeruild voor donderdagavond, aangezien ik nu op zaterdagen werk. Op dinsdagavond fiets of rijdt ik altijd samen met Anouk, maar op donderdag ga ik alleen. Meestal is het wel op de fiets te doen (15 minuutjes) maar als het regent of we gewoon geen zin hebben om te fietsen pakken we lekker de auto!

We beginnen de les altijd met een groet. Daarna gaan we rondjes rennen en beginnen we in rijtjes met de warming up en met rekken, dit duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Dan gaan we meestal een slokje drinken en beginnen we met de vormen. Daarna gaan we splitsen gaan we in groepjes ons eigen ding doen. Vormen, wapens.. en soms ook boksen voor degene die mee willen doen. Boksen doen we 2x per maand, in de eerste en laatste weken van de maand. Als afsluiting doen we conditietraining (denk aan rondjes rennen, opdrukken, buikspieroefeningen, springen en boksen maar dan zonder handschoenen). Als laatste groeten we en gaan we mediteren en om 20.30 is de les dan weer afgelopen. We hebben dan van 19.45 tot 20.30 getraint.

Maar hoe langer je onder een sport zit, hoe hechter je met je teamgenoten (ja zo kan ik het bij kung fu niet echt noemen, haha groepsleden?) wordt. Bij kung fu zijn we echt een grote familie en we doen dan ook weleens leuke dingen samen met elkaar en onze trainer en trainster. We gaan soms uiteten, vieren feestjes en doen natuurlijk wedstrijden en moeten dan ook soms in een hotel overnachten als de wedstrijd meerdere dagen duurt. Ook hebben we met een paar mensen een 'eetclub', gewoon omdat het traditie is.Ik heb een grote sporttas zoals je ziet. Ik heb deze tas al ongeveer 2 jaar als sporttas, omdat hij lekker ruim is en ook stevig is zodat ik al mijn spullen zonder problemen mee kan slepen. De tas is volgensmij van de Sascha.

 
Als eerste heb ik altijd mijn zwaard bij. Wapens doen we altijd aan het einde van de les (de laatste 3 kwartier/laatste half uurtje ongeveer). Verder heb ik ook een waaier. Hier ben ik mee begonnen en heb ik mijn eerste wedstrijd ook gedaan. Ik gebruik hem nu minder vaak als mijn zwaard, aangezien ik mijn zwaard vorm een beetje kwijt ben geraakt na 5 maanden in Spanje te hebben gezeten en dus niet heb kunnen kung fu'en.


Dan: mijn outfit! Ik heb altijd een zwarte trainingsbroek aan. Als mijn kung fu broeken in de was zijn (die zijn iets dunner en luchtiger) pak ik mijn trainingsbroek van Nike die je hier ziet. Dan heb ik als topje eigenlijk altijd iets simpels aan, zonder mouwen (ook meestal zwart of grijs). Ik heb daaronder natuurlijk een goede, stevige sport BH aan. Mijn schoenen zijn van Feiyue (iedereen heeft deze schoenen besteld toen ze net begonnen). Natuurlijk neem ik ook een flesje deo mee, een handdoekje en een flesje drinken. Water werkt niet bij mij (en bovendien vind ik het niet lekker) dus neem ik altijd sportdrank mee. Beter, want daar zit ook suiker in. Ik hoor vaak mensen die tegen me zeggen: dat moet ik ook vaker gaan meenemen, ik wordt van water altijd zo energieloos..

En dat was wat er allemaal in mijn sporttas zit! Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje te nemen in mijn sporttas en mijn sport zelf.


                                                  

8 opmerkingen:

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo