Handige online serie hulpJullie weten vast wel dat ik een serie fanaat ben. Ik kijk erg veel series tegelijk en natuurlijk begin je altijd met 1 serie die je wilt gaan kijken. Maar dan komen er steeds meer leuke en goede series bij en kun je gewoon niet kiezen. Dus besluit je maar om ze allemaal te gaan volgen. Maar hoe moet je dat dan bij houden? Hoe weet je wanneer de volgende aflevering komt? Hoe weet je welke aflevering je al hebt gezien en hoe de volgende dan heet? Dit zijn allemaal vragen die bij mij op kwamen toen ik begon, maar toen ontdekte mijn vriend en ik Episode Calendar. Een website die voor jou bijhoudt welke series er op welke dag komen. Zo heb je altijd een online planning met al je favoriete series. Meer weten? Lees dan snel verder!

Episode Calendar is dus eigenlijk een soort online planning/overzicht van al je series en shows. Je kunt alles zelf invullen, je kunt ook instellen wat je wel en niet wilt zien (bijvoorbeeld wanneer alle volgende afleveringen zullen komen) en je kunt al je series toevoegen. Er staan zelfs een paar Nederlandse series tussen.

1. Je kunt je registreren via je e-mail. Jammer genoeg kan het nog niet met Facebook, maar misschien komt dat nog wel ooit. Je bedenkt een profielnaam, een wachtwoord en je vult je e-mail adres in, je krijgt een mailtje en klaar!

2. Dan is het tijd om je favoriete series op te zoeken en toe te voegen. Alles wat je moet doen is de serie intypen in de zoekbalk, en op 'add' drukken. De serie staat nu in je lijst. Je ziet ook meteen of de serie al weer is begonnen of dat de serie bijvoorbeeld is geëindigd op tv. Ook kun je zien hoeveel mensen de serie ongeveer kijken en hoeveel episodes er van zijn. Zie hieronder.


3. Als je bovenaan klikt op 'calendar' kun je het overzicht van je series zien. Er staat precies welke serie op welke dag komt, hoe de aflevering heet, het nummer van de aflevering.. Je kunt zelfs naar de vorige maanden en naar de volgende maanden om achteruit te kijken (als je iets gemist hebt of vergeten bent aan te kruisen) of om vooruit te kijken (als je super benieuwd bent of gewoon wilt weten hoe vaak per week jouw favo serie zal komen). Zie hieronder mijn calendar.


4. Ook kun je series toevoegen aan 'watch later'. Deze series komen dan in een apart overzicht. Dit zijn shows die je eigenlijk nog wel ooit zal willen gaan zien maar op dit moment liever andere series volgt.

5. Als je naar 'my shows' gaat krijg je een snel overzicht van alle series die je volgt, wanneer de laatste aflevering was en wanneer de volgende weer komt. Ook heb je hier de optie om een show te verwijderen of naar 'watch later' te zetten. Zie hieronder mijn 'my shows'.


6. Je hebt verder nog een overzicht met 'ended favorites'. Dit zijn shows die niet meer op t.v. te zien zijn, die eigenlijk dus gestopt zijn met uitzenden. Uiteindelijk staat er helemaal onderaan nog een balkje waarin je kunt zien hoeveel afleveringen je in totaal hebt gezien van alle shows die je kijkt. Zie hieronder mijn 'ended favorites'.


7. Als laatste kun je ook nog vrienden toevoegen. Je kunt dan ook zien wat hij/zij voor series kijkt en je kunt met elkaar praten over series.

Super leuk en handig toch? Wij zijn in ieder geval overtuigt, en jullie? Het is trouwens helemaal gratis. Kenden jullie Episode Calendar al?


                                           

14 opmerkingen:

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo