Christmas tag!


Ja ook ik heb besloten een leuke Christmas tag te doen! Jullie weten wel dat ik een kerstfreak ben en dat het voor mij wel elke dag kerstmis zou mogen zijn, dus het komt goed uit dat we onderhand al halverwege december zitten! Kijk snel mee naar mijn tag. :)

# Je favoriete kerstliedje?
Ik denk toch wel 'It's beginning to look a lot like Christmas'. Deze luister ik van de kerst-cd van Michael Bublé en ik luister 'm eigenlijk al eind november wanneer alles versierd wordt voor kerst. De stad begint dan op een sprookje te lijken, de winkels gaan de kerstdingen verkopen en de supermarkt krijgt weer heeeeeerlijke lekkernijen
.

# Je favoriete kerstwinkel
Ik denk toch dat dat de V&D is. Daar hebben ze namelijk alles wel zo'n beetje en het is er altijd super mooi versierd. Dat vind ik ook van de Bijenkorf maar dat is voor mijn budget weer wat te duur. Ze hebben er bijvoorbeeld ook Rituals. I like..

# Wat doe je het liefst met kerst
Oke, stappenplan! :) Op kerstavond lekker gourmetten of steengrillen, daarna met zelfgemaakte hapjes (koekjes of mini pizza'tjes) en een lekkere kop warme chocolademelk op de bank zitten, kerstfilm erbij en kado'tjes openmaken maar! Meestal ben je daar wel de hele avond mee bezig, super gezellig met mijn ouders en mijn vriend. De volgende ochtend is het dan officieel kerstmis! Lekker wakker worden met een uitgebreid kerstontbijtje (verse croissantjes, een kerststol, een eitje, lekker sapje erbij) en dan de dag langzaam in pyjama opbouwen met wat kerstfilms en een beetje beneden zitten enzo. Dan in de avond naar de familie van mijn vriend om vervolgens lekker uit eten te gaan en wat kado'tjes te doen. Daar blijven we dan ook slapen en de volgende dag weer naar mij toe, om vervolgens 's avonds ook weer uit eten te gaan, maar dan met mijn familie. Super gezellig allemaal!

# Hoe ziet jouw kerstboom eruit?
Die bij ons thuis staat verschilt. We hebben het ene jaar rood met goud en het andere jaar weer blauw met zilver. Als ik zelf een eigen huis zou hebben met een kerstboom zou ik zeker heel veel met cute kerstballen, lint, bloemen en strikjes enzo werken. Ik vind rood een echte kerstkleur, maar blauw, zilver en wit vind ik ook erg mooi.

# Wat is je favoriete kerst-make up?
Ik denk dat ik toch ga voor de glitter oogschaduw. Ik hou echt van glitter, het liefst zou ik het elke dag dragen maar dat is weer een beetje overdreven. Ik zou een smokey-eyes look maken met wit en zwart. Daarbij zou ik was losse glittertjes bij mijn ogen plakken en het geheel afmaken met een mooie zwarte eyeliner en mascara. En natuurlijk mooie nepwimpers dragen.

# En je favoriete kerst-outfit?
Een jurkje doet het natuurlijk altijd goed met kerstmis. Een rood of zwart jurkje, of een jurkje met glitter. Al vind ik dat iets toepasselijker met oudjaar. Bij het jurkje zou ik een mooie statement ketting dragen, een mooie panty en bijpassende pumps. Wat ook mooi is, is een mooie leren legging met een blouse of mooi topje erboven. Afgemaakt met enkellaarsjes met een leuk hakje uiteraard!

# Wat is je favoriete kerst-herinnering van toen je klein was?
Vroeger keek ik altijd met mijn ouders kerstfilms op t.v. Ik weet nog goed dat er zoveel verschillende soorten kerstfilms kwamen, maar mijn favoriete kerstfilms waren 'The Polar Express' en 'A Christmas Carol' (wel die van Disney natuurlijk). Dit zijn echt mijn ultieme kerstfilms. Ik genoot er altijd enorm van als we die keken, onder het genot van een lekker hapje en een drankje natuurlijk. Dan ging ik slapen en midden in de nacht als ik niet kon slapen en bedacht welke kado'tjes ik zou krijgen sloop ik naar beneden in mijn pyjama, ging kijken hoeveel kado'tjes er onder de boom lagen en ging ik weer naar boven. Super sneaky, haha.

# Een echte kerstboom of een neppe?
Sowieso een neppe. Ik heb er zo'n verschrikkelijke hekel aan als al die naalden uitvallen en je elke dag schoon moet maken en als die takken je zo erg kietelen dat je er gewoon last van krijgt.. Bah, nee! Geef mij maar gewoon een neppe kerstboom die gewoon van goed formaat is. De takken van een neppe kerstboom zijn vaak ook buigbaar, handig voor als je kerstballen hebt die de tak zo zwaar maken dat ie naar beneden buigt (super irritant). Ik vind het wel belangrijk dat hij er echt uit ziet, dus geen roze of rode of witte boom voor mij.

# Wat is je favoriete plek tijdens de (dagen voor) kerst?
Eigenlijk gewoon thuis, of bij mijn vriend thuis. Dat is toch wel het ultieme kerstgevoel voor mij. Maar ik ben ook echt gék op de Winter Efteling. Ik ben er jammer genoeg dit jaar nog niet geweest, maar het is er altijd zo mooi in de winter. Ik ben sowieso een echte Efteling fan, ik kom er al sinds kleins af aan elk jaar. Maar in de winter is het extra speciaal..

# Wie zou jij graag willen helpen tijdens de kerstdagen?
Ik zou graag de zwerfpoezen willen helpen aangezien zij het in de winter altijd het moeilijkste aangezien het dan super koud is en ze geen huisje hebben. Ik vind het goed dat mensen vaak eten buiten zetten en dozen met dekentjes erin. Dat vind ik eigenlijk ook wel een goed idee. Ik zou eigenlijk alle poesjes wel willen adopteren, jammer genoeg kan dat natuurlijk niet!

# Wat vind je de leukste kerst-traditie?
Ik vind natuurlijk de kerstboom opzetten altijd super leuk, het kerstdiner en ik vind de sokken ophangen ook altijd heel gaaf! Jammer genoeg doen wij daar in Nederland niet veel aan, bij ons is het meer je schoen zetten met Sinterklaas. Ik heb dan ook geen mooie openhaard waar je de sokken aan zou kunnen hangen. Ik vind het wel echt een mooie traditie. Woonde ik maar in Amerika, zucht..

# Waar zou je zeker nog een keer kerstmis willen vieren?
Dat is een makkelijke: Disneyland Parijs! Natuurlijk ook heeeeeel graag in New York maar dat is qua budget een beetje te ver gedacht. Ik ben pas 1x in Disneyland geweest en dat was met school, het was niet zo super. Maar met kerstmis lijkt me Disneyland echt een paradijs. De grote kerstbomen, de mooie lichtjes door het hele park en de kerstparade die er natuurlijk ook bij is met alle Disneyfiguren in kerstpakjes!

Hopelijk vonden jullie mijn tag leuk! Hebben jullie al een Christmas tag gemaakt?


                                         

14 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen!!!
    Wat is jou email adres...betreft mijn give-away..
    Zou je mij even willen mailen..

    Groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat hou ik toch veel van die kerst sfeer :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke tag en leuke antwoorden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je hebt echt een leuke blog! ga je volgen! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je deze tag leuk beantwoord!
    liefs xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I love the snowflakes falling on your blog. I hope you had a wonderful holiday!

    xo,
    Mariamma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks so much! I had a wunderful holiday, I hope you had too!

      Verwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo