Mijn goals voor 2014

Zoals jullie misschien al wel weten heb ik niet echt iets met goede voornemens. Ik weet toch wel dat ik me er niet aan zal houden en ben de helft van de voornemens dan rond maart alweer vergeten. Maar.. natuurlijk is het wel belangrijk om doelen te stellen voor jezelf. Qua veranderingen, reisjes die je gaat maken of dingen die je moet zien vol te houden. Natuurlijk heb ik zo mijn eigen manier van voornemens en die noem ik goals. Dit is voor mij wat makkelijker om me aan te houden ook omdat goals niet perse een tijdslimiet hebben. Ik kan ze bijvoorbeeld ook laten staan tot volgend jaar, als iets echt niet haalbaar zou zijn qua geld/tijd/moeite/etc. Wat ik het nadeel vind aan goede voornemens is dat je er vaak heel veel mee bezig bent, misschien iets té veel en dat het teveel kan beïnvloeden. Dat je niet echt meer kunt genieten van de dingen die je doet, omdat je er teveel over na denkt wat je moet veranderen.

Maarrrrrr, het hele doel is dus eigenlijk om goals te stellen voor mezelf die ik echt zal gaan behalen en die ik makkelijk haalbaar vind. Hier komt mijn lijstje:

-Gezonder eten
Dit wordt voor mij wat lastiger aangezien ik echt niet van groente houd. De enige groentes die ik lekker vind zijn mais, wortel, bietjes en op zich kan ik paprika ook wel eten. En mijn vriend is net als ik, hij vind het ook allemaal niet echt lekker. Hij eet het omdat ie het thuis wel eens MOET eten maar geniet er echt niet van. Ik wil in ieder geval proberen elke dag 2 stuks fruit te eten en ik ben ook wel goed op weg. Elke keer als ik langs de fruitschaal loop pak ik even snel een kiwi of een banaan. Ik wil ook veel smoothies gaan maken met fruit, elke dag probeer ik er eentje te maken. Eigenlijk heb ik hier meer de neiging naar als het wat warmer wordt (dan is er ook meer lekker fruit te koop) maar I'm going to try my best.. Ik ben gek op smoothies en mijn vriend ook dus maak ik er ook vaak een voor hem.

-Frisdrank vervangen
Ja heb de laatste tijd echt enorm veel frisdrank gedronken en dat merk ik ook echt aan mijn buikje. Dus ben ik van plan minder frisdrank te gaan drinken en meer andere drankjes zoals thee, ice-tea en vitaminewater. Ook wil ik niet veel energydrankjes drinken (niet dat ik het nu vaak drink, ik denk zo'n 1x per maand dus dat is goed! Volhouden dus!)

-Meer tijd besteden met vriendinnen
Afgelopen jaar heb ik weinig tijd gehad voor vriendinnen, dus dat wil ik dit jaar even in gaan halen. Ik heb sommige al lang niet gezien. Mijn beste vriendin woont 2 straten bij mij vandaan en we zien elkaar sowieso elke dinsdag als we naar training gaan maar vaker afspreken is nooit verkeerd. Nu alleen nog de tijd zien te maken.

-De tijd nemen voor dingen
Soms als ik weet dat ik geen tijd heb voor dingen, raffel ik ze af of doe ik ze gewoon niet en dan doe ik ze op een ander moment. Ik wil meer de tijd nemen voor dingen en dan bedoel ik bijvoorbeeld dingen voor school, dingen voor mijn blog, iets leuks voor vriendinnen of mijn vriend en bijvoorbeeld dingen die ik bak zoals cupcakes. Ik wil een keer de moeite nemen voor iets wat het ook echt waard is.

-Sparen
Ik wil sowieso een deel van mijn salaris opzij zetten op mijn spaarrekening. Ik kom vaak aan het einde van de maand geld te kort en dat is gewoon niet fijn. Natuurlijk heb ook ik gewoon vaste lasten (zorgverzekering, telefoonabbo, Pathé abbo etc.) die ik gewoon moet betalen en daarnaast wil ik gewoon wat geld over houden zodat ik niet altijd in de problemen kom en daarnaast nog gewoon leuke dingen kan doen. Ik heb 2 spaarrekeningen dus de ene rekening gebruik ik vaak voor geld wat ik nog nodig heb voor dingen te betalen op te zetten en de andere rekening gebruik ik voor dingen die ik nog wil hebben/waar ik nog heen wil. Sparen is gewoon super handig.

-Sowieso 1 reisje/vakantie boeken
Mijn vriend en ik willen al bijna 2 jaar samen op vakantie maar we hebben steeds de tijd of het geld niet. We hebben samen al wel wat reisjes gemaakt (Pisa, Keulen) maar ik wil dit jaar echt ergens heen waar we nu écht graag heen willen. We hebben het al heel lang over Mallorca of Rome. Dus ik wil zeker dit jaar 1 van de 2 boeken.

-Naar Beyonce of Guus Meeuwis
Vorig jaar toen ik op stage in Spanje was startte de kaartverkoop voor het concert van Beyonce. Toen heb ik dus geen kaartjes kunnen bemachtigen omdat ik geen geld had en gewoon moest werken die dag. Dit jaar heb ik ze ook niet kunnen bemachtigen want ook toen had ik geen geld en ik moest gewoon naar school. Ik heb op Marktplaats gezet dat ik op zoek ben naar 2 Beyonce kaartjes en ik heb al heel veel reacties gehad. Ook wilde mijn vriend en ik vorig jaar al naar Guus Meeuwis in onze stad Eindhoven maar we kwamen er naderhand pas achter dat de kaartverkoop al gestart was en toen hebben we geen kaartjes meer kunnen bemachtigen. Dit jaar willen we erg graag gaan en we gaan heel Marktplaats af zoeken voor kaartjes die niet te duur zijn en gewoon goede plaatsen. Dus ik wil dit jaar sowieso naar 1 van de 2 concerten, natuurlijk het liefst allebei..

-Naar een andere stad om te shoppen
Ik wil erg graag nog een keertje naar een andere stad om te gaan shoppen. Met een vriendin, met mijn moeder of met mijn vriend. Het liefst zou ik naar Antwerpen gaan, daar heb ik al heel veel van gehoord.

-Iets gaafs doen
En dan bedoel ik bijvoorbeeld parachutespringen, bungeejumpen of iets in die richting. Iets wat je niet zo snel zou kiezen qua activiteiten. Ik wil iets nieuws/adembenemends doen waar ik nog lang op terug zal kijken.

                                                     

Ik ben benieuwd naar jullie voornemens/goals en ik wens jullie veel succes met jullie voornemens/goals!


                                       

14 opmerkingen:

 1. Interessante 'goals' (;
  Ik ben zelf ook al een paar jaar bezig met gezond eten en het bevalt me heel goed! Je moet er even inkomen en wennen en jezelf er aan houden. Veel succes!
  Antwerpen is heel leuk om te shoppen en Rome is geweldig! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Mooi dat het je goed bevalt, hopen dat ik het ook zo ga beleven haha. Ooh Rome, wil echt graag :) Maar we moeten er denk ik wel een week voor uitrekken haha dat heb je allemaal niet in 2 dagen gezien.

   Verwijderen
 2. Sparen is zo moeilijk.. Gezondere levensstijl is altijd beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad maar je hebt er wel baat bij als je het nodig hebt haha dus ik moet het maar proberen.. Ja en gezond zijn is ook erg belangrijk

   Verwijderen
 3. Leuke goals! Antwerpen is echt heel leuk, echt een aanrader! En als student reis je gratis tot de grens, dus een retourtje met de trein kost maar €10 o.i.d.!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke doelen! Ik wens je heel veel succes ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet echt naar Antwerpen gaan! Echt een geweldige stad om in te shoppen, zeker in de sale-periode! Succes met al je goals!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dan moet ik m'n reisje goed zien te plannen, haha. Dankjewel!

   Verwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo