Leuke dingen van vroeger

Ik ben een 90's baby, dus heb ik veel leuke dingen meegemaakt toen ik klein/jonger was. Natuurlijk veranderd er altijd heel veel en dat vind ik best interessant om te zien. De dingen die toen 'in' waren en die toen 'normaal' waren zijn nu dus bijvoorbeeld weer 'ouderwets'. De dingen die nu 'in' zijn zullen over zo'n 10/20 jaar ook weer 'ouderwets' worden. Ik vind het altijd leuk om na te denken over wat er als wij ouder zijn allemaal veranderd zal zijn aan de wereld.

Terug denken aan je kindertijd is meestal wel leuk, je kijkt dan terug op dingen die je vroeger heel normaal vond, maar die nu eigenlijk best wel om te lachen zijn. Kijk mee naar mijn leuke kindertijd momentjes!

1. De Spice Girls
Oh, ik weet nog dat ik samen met vriendinnetjes altijd ging dansen als de Spice Girls op t.v. kwamen. We gingen dan altijd de dansjes na doen en ze oefenen. Soms zette we een cassettebandje (hahaha) op en bedachten we ons eigen dansje, met hele makkelijke stapjes natuurlijk. Die konden we dan weer aan de papa's en mama's laten zien.

2. Schommel in de tuin
Wij hadden in onze tuin een hele grote schommel staan. Eigenlijk was het een stang met 2 schommels er aan: een dubbele schommel die aan elkaar vast zat (dan zat je tegenover elkaar) en een normale schommel. Ook zat er een stang tussen waar wij geregeld aan hingen met z'n allen.

3. Boterhammen eten tussen de middag
Ik woonde 2 straten van mijn basisschool af en ik nam dan vaak vriendinnetjes mee om 's middags te komen lunchen. Sommige kinderen moesten dan 'overblijven' (haha kennen jullie dat nog?!) maar ik ging altijd thuis eten. Mijn moeder had dan altijd de boterhammetjes klaar staan en ik nam meestal een boterham met hagelslag. Ik had een vriendinnetje die ook altijd hagelslag op nam, maar de hele grond onder kruimelde. Dan zei mama: 'Kijk je kunt zien dat Charley hier heeft gezeten!'

4. Buiten spelen
Natuurlijk moest je vroeger als kind ook altijd gaan buiten spelen. Dat was veel beter voor je als achter de computer zitten! Hoe ouder ik wordt, hoe meer ik dat begrijp, haha. Dus ging ik altijd maar lekker naar het park. Soms met de fiets, de step, rolschaatsen, een springtouw, stoepkrijt.. noem het maar op! Vooral in de zomer vond ik het leuk want dan was het lekker lang licht!

5. Videobanden
Vroeger had je nog die irritante videobanden. Die dingen die vaak stuk gingen omdat er iets niet goed zat met die tape en toen deed de hele video het niet meer.. Maar ze waren wel geniaal dik, groot en je kon er lekker veel op zetten. Vaak nam mijn moeder series op, terwijl ik altijd Disney films wilde kijken.

6. Knikkeren
Dat was zó leuk! Ik weet nog dat we op school gingen knikkeren en dat je dan een kuiltje had waar je in moest knikkeren. Ook had ik een super grote knikkerbaan waar ik verslaafd aan was. Hij was heel groot en lang en je kon 'm zelf indelen hoe je 'm wilde hebben.

7. De jongens pakken de meisjes/de meisjes pakken de jongens
Die eerste vond ik toch altijd wel het leukste. Het bekende spel van ons schoolplein. Ik vond het altijd leuker om weg te rennen dan om achter iemand aan te rennen. Gelukkig heb ik altijd wel hard kunnen rennen, dus won ik geregeld :)

8. De Mood ring
Kennen jullie die nog? De ring die zich aanpaste aan hoe je je voelde. Als je boos was werd ie rood en als je rustig was werd ie blauw. Volgens mij.. Ik vond het alleen jammer dat je er altijd zo'n zwarte afdruk van kreeg maar ze waren wel echt grappig!

9. Nibbit rings
Dit zijn echt mijn ultimate 90's snacks. Deze chips aten we elke keer als ik een feestje gaf, op schoolreisje, als er bezoek kwam.. Dan deed je om elke vinger een Nibbit ring.. en knabbelen maar! Jeugdsentiment!

10. Programma's op t.v.
Ik weet het nog zo goed! Saved By The Bell, Drake and Josh, Sabrina The Teenage Witch, Fairly Odd Parents, Beugelbekkie, Rocket Power, Winx Club.. Haha! En toen ik heel wat jonger was keek ik natuurlijk ook naar Pingu, De Teletubbies, Tiktak, Calimero.. En dan had je natuurlijk nog de Disney Films zoals Doornroosje, Sneeuwwitje, De Kleine Zeemeermin.. En allemaal op videoband natuurlijk!

Wat vonden jullie het leukste aan jullie kindertijd? :)


                                       

19 opmerkingen:

 1. Haha leuk om te lezen want zoveel dingen zijn herkenbaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha super leuk en herkenbaar (: Wat dacht je van flippo's en diddle plaatjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg ja Diddl Plaatjes verzamelde ik ook! Sommige roken zelfs naar snoep :)

   Verwijderen
 3. Haha, wat leuk om dit te lezen!
  Zo herkenbaar.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De spice girls...Niet te geloven dat ik daar ooit zelfs een tshirt van had in mijn jonge, jonge jaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk om te lezen, nibbit rings waren (en zijn stiekem nog steeds) zo leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah videobanden. Ik heb zelf ook zoveel opgenomen. En nu is alles op internet te vinden. Veel handiger natuurlijk, maar die videobanden hadden ook wel zo hun charmes ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, haha videobanden waren altijd zo lekker dik en onhandig :)

   Verwijderen
 7. Flippo's ben je vergeten,, Bassie en Adriaan,, Kindernet...Gabbertijd...jeetje en nog veeeel meer...dit waren mijn tienerjaren,,,jeetje wat ben ik oud hahhaha....sommige dingen komen/zie je weer terug in het modebeeld....Leuke tijd

  New blogpost: blog van de maand

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo