Lijstjesmadame


Ja ik ben zo'n lijstjesmadame. Zo iemand die alles opschrijft en alles in lijstjes zet. Lijstjes maken het leven gewoon veel georganiseerder. Zo kun je alles bijhouden wat je in je hoofd hebt, moet onthouden of ergens voor nodig hebt. Lijstjes maken is soms ook handig als je moet brainstormen, niks moet vergeten of als verbeterpunt. Het is ergens ook wel heel erg verslavend. Sinds ik ooit een lijstje heb moeten maken voor vakantie (wat er in mijn koffer moest) ben ik eigenlijk overal lijstjes van gaan maken. Je hebt natuurlijk ook van die standaard momenten dat je een lijstje moet maken. Bijvoorbeeld als je boodschappen moet gaan doen, als je dus op vakantie gaat of als je een keuze moet maken tussen een aantal merken (nieuwe laptop, telefoon etc.).

Ik ben zo iemand die als ik iets in mijn hoofd heb, ik het meteen op 'papier' wil zetten, in mijn telefoon dus. Laten we als voorbeeld kerstkado's nemen. Ik heb een heel precies lijstje met wie ik wat wil geven, waar ik het ga kopen en hoeveel het kost. Dan maak ik nog een lijstje met hoeveel ik te besteden heb voor elk kadotje en hoeveel ik over moet houden voor bijvoorbeeld de versiering en het inpakpapier. Heb ik dan nog wat geld over? Prima, dan kan ik kiezen of ik nog een extra'tje erbij doe of het gewoon ga bewaren.

Super handig, super overzichtelijk en heel leuk om te doen! Ik vind dat lijstjes maken je compleet maakt. Dat het je geruststelling en duidelijkheid geeft. Je kunt van de gekste dingen lijstjes maken, maar het is vaak ook heel erg belangrijk. Laten we hier als voorbeeld nemen dat ik een half jaar lang op stage ga in Spanje (wat ik gedaan heb dus ik spreek dit als eigen ervaring uit). Dat is een lange tijd, en je moet dan veel spullen meenemen. Dán is het pas belangrijk dat je niks vergeet want het is niet handig om meteen terug te moeten vliegen als je er pas 1 dag bent, je koffer uit aan het pakken bent en ontdekt dat er iets mist.

Ik maak, zoals ik al zei dus overal lijstjes van. Van leuke dingen, tot minder leuke dingen. Van belangrijke tot minder belangrijke dingen. En van korte lijstjes tot 2 pagina's lange lijsten. Ik zal eens wat voorbeelden noemen:

- Verlanglijstje
Deze heb ik niet alleen met de feestdagen paraat staan, ik typ er het hele jaar door dingen in die ik graag zou willen hebben. Elke keer als ik iets leuks zie of iets leuks bedenk zet ik het erbij. Zo kom je nooit in de situatie dat je niks weet te vragen voor je verjaardag, sinterklaas of kerstmis!

- Werk lijstje
Hierin zet ik alle dagen met de datum en de tijd erachter wanneer ik allemaal moet werken. Als ik die dag gewerkt heb streep ik 'm weg.

- Ideetjes voor mijn vriend
Hier zet ik, als ik een keer iets leuks lees/hoor/zie voor hem of voor ons samen, dingen in. Dat kan oplopen van een paar leuke sokken tot een weekendje Disneyland Parijs.

- Drogisterij boodschappen
Ja, ik ben een arme student en heb dus niet elke week geld om alles bij de drogist te halen wat ik moet halen. Dus maak ik er maar een lijstje van. Er staan merendeels make-up dingen, haardingen of deo in. De rest neemt mama vaak mee (zoals bijvoorbeeld make-up remover, maandverband of shampoo).

- Blog ideeën
Need I say more? :)

- Films in speciale boxen
Ik ben dus een echte filmfreak en mijn vriend en ik verzamelen dan ook van die 'special edition' boxen. Maar niet alleen van films, ook van series en documentaires bijvoorbeeld! Laatst zag ik er eentje op Amazon.com met Assepoester! Super gaaf, een juwelendoosje met het schoentje van Assepoester erop en daarin de 3 Assepoester films.

- Films nog te kijken
Ja ook al gaan mijn vriend en ik vaak naar de bioscoop door ons Pathé Unlimited abonnement, we hebben weleens dagen waarop het té druk is om naar de bioscoop te gaan. Dus hebben we een lijstje van films die we nog moeten zien én wanneer ze uitkomen.

- Kleding
Hier zet ik alle kledingstukken in die ik nog zou willen hebben. Zoals bijvoorbeeld een wit colbertje, een leren broek en een leuke oversized trui.
Meestal zet ik ook de winkels erbij.

- Cupcake recepten
Ideetjes voor lekkere cupcakes, met recept erbij.

- Auto'tjes
Toen ik mijn rijbewijs haalde was ik zo enthousiast dat ik maar meteen een lijstje heb gemaakt met auto's die ik leuk vind. Jammer genoeg gaat dit denk ik nog even op zich laten wachten, ik wil wel erg graag een Fiat 500, een Peugot 107 of zo'n leuke Mini Cooper!

- Live zien
Hier staan al mijn favoriete artiesten die ik ooit nog live moet zien. Zoals Bruno Mars, Beyonce, Katy Perry en Guus Meeuwis.

- Huisje
Heel cliché, maar als ik een eigen huisje heb wil ik zeker een aantal dingen hebben. Denk aan zo'n grote witte bank, een tafelhaard (of echte openhaard), vierkant servies, een magazine standaard en een walk-in closet.

Zijn jullie ook zulke lijstjesmadames als ikzelf? Laat dan weten waarover jij altijd lijstjes maakt! Vind ik erg leuk om te lezen.



                                                        

22 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel! Ik maak ook altijd lijstjes! Ik vind heel handig en alles is zo een stuk overzichtelijker! :) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen! Ik maak ook altijd veel lijstjes! Vooral verlanglijstjes en blogideeën ;)

    xo Liesbeth
    http://aboutfashionliesbeth.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook verslaafd aan lijstjes haha

    Liefs, Elbrich

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow! Grate Love love love! Inspiration! I try to do this way)
    http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk artikels, ik maak ook echt overal notities van

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Thanks for sweet comments and best wishes for you!
    http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik maak meestal lijstjes voor blog ideeën, to do lijstjes, boeken die ik nog wil aanschaffen en datzelfde met films. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik heb een hele notitieboekje met lijstjes en dingetjes die ik gewoon op moet schrijven haha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik heb notitieblokje waar ik alles neerzet van mijn blog en wat ik er nog op wil en moet zetten
    mijn ideeën werk ik er ook in uit!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aah je hebt een boekje, dus jij zet het letterlijk op papier, haha.
      Leuk!

      Verwijderen
  10. Wat een leuk artikel! Ik ben ook echt een persoon die veel lijstjes maakt over van alles en nog wat, dit heb ik al als kind af aan haha. Dus ik kan me helemaal vinden in jou artikel.
    liefs, Rosanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gelukkig ben ik niet de enige die lijstjes maakt. Ik heb alles op mijn iphone staan en ik heb lijstjes over VAN ALLES.. ik hou zelfs bij welke boeken ik lees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ik houdt soms zelfs bij als ik last heb van wat dingen wat dan allemaal (zoals m'n vinger ofzo, of mijn tand..) dan weet ik wat ik allemaal aan de dokter moet vertellen whaha

      Verwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo