Mijn favoriete plekjes in Eindhoven


Ik ben een echte Brabander en daar ben ik trots op! De carnaval is al in volle gang en ik heb het gister uitgebreid gevierd. Met mijn vriend ben ik naar 3  Uurkes Vuraff geweest in het Pullman Hotel hier in Eindhoven en daarna zijn we nog met vrienden naar Stratumseind geweest. Ik kijk weleens in het rond als ik op de fiets, in de bus, achterop de scooter of in de auto zit en dan denk ik: eigenlijk zou ik gewoon nergens anders willen wonen als hier in Eindhoven!

Ik ben echt blij dat ik in Eindhoven woon omdat het gewoon een leuke stad is, er is altijd wel wat leuks te doen en het groeit steeds meer qua winkels/bekendheid etc. Denk aan de Primark die er een tijdje terug is gekomen (de grootste van Nederland tot nu toe) en de Lichtjesroute, Glow, Lampegat (carnaval, wat nu in volle gang is) en het PSV stadion. Met carnaval en Koninginnedag (oeps, ik bedoel Koningsdag!) is het altijd gezellig en is er altijd wel wat te doen. Ik voel me er gewoon altijd thuis en daarom wil ik jullie wat van mijn favoriete plekjes in mijn stadje 'Eindje' laten zien!
 
 
1. De Markt.
Dit is denk ik wel het gedeelte van de stad dat iedereen kent. De markt bestaat eigenlijk alleen maar uit cafétjes en eettentjes. Het is er altijd gezellig (in de zomer staat er een draaimolen voor de kindjes en in de winter staat de ijsbaan er. Nu staat er ook een tent om carnaval in de vieren) en er is genoeg keuze voor als je ergens wat wilt gaan drinken of eten. In de zomer ga ik vaak gewoon gezellig terrassen en in de winter gaan we vaak binnen zitten en bijvoorbeeld naar de Quiz Night.
2. De Dommelschstraat.
Dit is gewoon thé place to be als je lekker uit eten wilt gaan. Je kunt hier alles vinden; Italiaans, Mexicaans, Tapas, Grieks, Grilrestaurants, Eetcafés.. Ik hou echt van de Dommelschstraat! Het is zo gezellig altijd, er hangt een leuke sfeer en natuurlijk zit de Pathé bioscoop er ook!
3. Park Hilaria
Jammer genoeg is deze kermis er alleen in de zomer maar het is een super grote kermis die elk jaar weer georganiseerd wordt. Een grotendeel van de stad wordt er voor afgezet en het is altijd erg gezellig! Wel duur natuurlijk, maar dat is altijd op de kermis!
4. De winkels.
Ja dat kan een beetje algemeen over komen maar ik vind het leukste aan Eindhoven wel gewoon het wandelen door het centrum, lekker winkeltjes kijken en gewoon doen waar je zin in hebt. Ik vind het winkelaanbod hier sowieso relatief goed (we hebben ook wat winkels dubbel zoals de Only, Vero Moda, Hunkenmöller, H&M maar dat vind ik wel horen bij een grote stad). Er staan ook verschillende kraampjes (loempia's, hotdogs, drinken/slush puppy/ijs) waar je tussendoor wat lekkers kan halen. Zo ga ik vaak even snel langs bij de Hema want daar verkopen ze lekkere hotdogs aan de voorkant!
5. De Heuvelgallerie
Ja, ik vind dat wel wat hebben, zo overdekt shoppen! De Heuvelgallerie is ons  overdekte winkelcentrum'. Er zitten op zich wel meer winkels waar ik niet zo snel naar toe ga maar toch vind ik het z'n charme wel hebben. Het is er bijvoorbeeld met kerstmis zoooooo mooi! Dan hebben ze alles versierd (nou ja, de hele stad wel) en een super grote kerstboom binnen gezet!
6. De Piazza & 18 Septemberplein
Dit is ons andere 'overdekte winkelcentrum' maar de Heuvelgallerie heeft die naam volgensmij oorspronkelijk omdat die al langer bestaat. De Piazza heeft winkels zoals de Zara, H&M, Six en ook De Bijenkorf zit er aan vast. Bij De Piazza zit de fietsenstalling van het 18 Septemberplein, hier zet ik altijd mijn fiets neer haha! Het 18 Septemberplein is altijd gezellig, druk en best bekend volgens mij!
7. Stratumseind.
Zo vaak ga ik er op zich niet naar toe maar tijdens de carnavalsdagen heb ik toch wel weer gemerkt dat het erg gezellig kan zijn op Stratum. Stratumseind kennen de meeste van jullie misschien wel maar ik zal even uitleggen wat het precies is: een lange straat met alleen maar kroegen en bars. Er zitten ook wat eetgelegenheden en er staan wat studentenwoningen hier en daar. Eigenlijk is het gewoon de plek waar je 's avonds naar toe gaat als je op stap gaat en carnaval gaat vieren.

Zijn jullie al wel eens in Eindhoven geweest en zo ja, hoe vond je het? :)


                                        

12 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel! Ik ben zelf nog nooit in Eindhoven geweest, maar lijkt me een erg leuke stad! Ben nu erg nieuwsgierig geworden. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Aawh je moet echt een keertje komen shoppen! x

      Verwijderen
  2. Heel leuk! Handig want ik wil nog een keer naar Eindhoven! Ben er alleen een keer geweest met Koninginnedag, maar dan zie je niet veel van de stad (;

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ja Koninginnedag is altijd een chaos haha maar wel leuk

      Verwijderen
  3. Ik ben nog nooit in Eindhoven geweest, misschien moet ik dat nu maar eens gaan doen.. XO

    P.S. Deze maand staat in teken van een feestje. Daarom elke maandag een nieuwe win actie. Doe jij al mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kom eigenlijk nooit in Eindhoven. Snel maar eens een kijkje nemen dan !

    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh leuk om te zien! Lijkt me een leuke stad! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk om te lezen. Ik kom niet zo vaak in Eindhoven (ben er pas 2 keer geweest) maar ik ga er binnenkort weer heen. Mijn moeder gaat bij een oudtante van haar langs en we wilden daarna even de stad ingaan. Dankje voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je berichtje!♥ Als je na het kijken van mijn blog besloten hebt dat jij mijn nieuwe volger bent, laat het me even weten, dan kan ik je misschien wel terug volgen! xoxo